3d_kat_shinjuku_tokyo

3D-reklameskærme i Tokyo

23. oktober 2023
Intro

Der er mange reklameskilte og skærme i Tokyo især i områderne Shinjuku og Shibuya. I de senere år er der dukket højteknologiske 3D-reklameskærme op som virkelig hæver markedsføring op på et helt andet niveau. De er blevet meget populære både blandt Tokyos indbyggere og turister. Alle skærme har hvert deres særkende i form af forskellige meget livagtige dyr der snakker, leger, sover og meget andet.


3D kat nær Shinjuku station

Den trefarvede 3D kat nær Shinjuku station (se billede foroven) blev lidt af en sensation, da den dukkede op på en reklameskærm i juli 2021. Reklameskærmen er sat op på Cross Shinjukus bygning og består af en buet LED skærm på lidt over 14m2 der viser 4K billeder og 3D-effekter og med lyd på.

Katten dukker op som pausekat imellem de almindelige reklamer som ofte også er med 3D-effekter. Den mjaver, gaber, småsover, svinger med halen, lægger sig på ryggen og meget andet. Den kan ses på skærmen flere gange i timen. Den vågner op kl. 7 om morgen og lægger sig til at sove kl. 1 om natten.

Adresse
60-0022 Tokyo, Shinjuku by, Shinjuku, 3 Chome−23−18 クロス新宿ビル 1F – 3F

Kort

Følg katten på dens officielle X-side (kun på japansk) | Se hvad den laver lige nu via live-stream video på YouTubeHjemmeside (på japansk)


3D hund ved Shibuya-station

I juli 2022 fik 3D katten følgeskab af en anden pelset ven, da en Akita inu-hund dukkede op på en række reklameskærme ved Shibuya station. Det er reklamefirmaet Hit der står bag. Der er i alt 7 LED skærme på hver 420m2 placeret på tre forskellige bygninger.

Hunden fungerer også her som en pausehund imellem de øvrige reklamer. Den leger med en frisbee, kigger bag et ur og hopper fra skærm til skærm. Den dukker op i begyndelsen af hver time. Nogle gange er der én hund, andre gange er der flere.

Man kan se showet fra forskellige steder omkring Shibuya station, herunder Hachiko-mae-pladsen (kig lige over på den anden side af gaden hvor Sundrug Drug Store ligger), Miyamsuzaka-krydset og Shibuya-krydset. Et andet godt sted er tage op på en af de øvre etager i Shibuya Hikarie.

Adresse
2 Chome-24-12 Shibuya, Shibuya by, Tokyo 150-0002

Kort (kig fx på toppen af denne bygning hvor Sundrug Drug Store ligger i stueetagen)


3D panda nær Shibuya-krydset

Ikke langt fra Shibuya-krydset ligger gaden Shibuya Center Gai. Og her underholder en 3D panda de forbipasserende. Reklameskærmen er sat op lige ovenover Yamashita Honki Udon butikken. Pandaen dukker op flere gange i løbet af en time.

Den er ret nuttet og gør et par ting som fx at dreje på en knap der justerer størrelsen på den kasse den sidder i. Den leger også med en bambusgren og kigger rundt lettere forvirret.

Adresse
21-7 Udagawacho, Shibuya by, Tokyo 150-0042

Kort


3D kat, hund, kylling og æsel nær Harajuku

For enden af Takeshitadori-gaden på Meijidori-gaden har virksomheden Change Vision (nu Be-All) sat en større reklameskærm op. Den sidder på toppen af en bygning der i stueetagen huser en cafe, Harajuku Ichigo.

På denne reklameskærm kan man nyde synet af en hel række nuttede dyr nemlig en kat, en hund, en kylling og et æsel – inspireret af det tyske folkeeventyr “Stadsmusikanterne fra Bremen”.

Reklameskærmen er sponsoreret af firmaet Beams og begyndte at vise film d. 1. november 2022. Dyrene kan ses i tidsrummet kl. 10-21 hver dag.

Adresse
150-0001 Tokyo, Shibuya by, Jingumae, 3 Chome−23−5 T’SONE 1F

Kort