ginza_tokyo_wako

Shopping i Ginza

9. august 2023

Ginza-området i Tokyo er et fantastisk shopping- og underholdningsområde. Det er her man finder butikker som Chanel, Bulgari, Prada etc. og luksuriøse stormagasiner.

Nærmeste station er Ginza station. Men den er stor og labyrintisk med utallige udgange. Hvis der er en bestemt butik man vil finde i Ginza, kan det godt betale sig på forhånd at finde ud af hvilken stationsudgang butikken ligger i nærheden af. Ellers kan man let bruge tid på finde rundt.

Fra 1612 til 1800 var Ginza-området stedet hvor man prægede sølvmønter. Det var også navnet på det sølvlav eller gilde som Tokugawa-shogunatet havde oprettet i 1598. Ginza er opkaldt efter dette lav. Efter det store Kanto-jordskælv i 1923 udviklede området sig for alvor til at være Tokyos centrale og fine shoppingområde.

De fleste af butikkerne i Ginza har åbent hver dag og lukker hen på aftenen. Lørdag og søndag eftermiddag (fra april til september til kl. 18) lukkes der for trafikken på den centrale Chuodori-gade hvor hele familien eller kæresteparret tager på shopping.

I øvrigt er Ginza-området også et godt sted at kigge på den nyeste japanske arkitektur. Flere kendte arkitekter har været med til at tegne områdets bygninger.

Se også Contemporary Works by Well-known Architects in the Ginza Area oversigt udgivet af JNTO (PDF)


Shoppingkort

Tjek åbningstider mm. under de enkelte stormagasiner, shoppingcentre, butikker mm. på kortet her:


Stormagasiner, shoppingcentre (udvalg)

Tallene i parentes henviser til tallene på kortet.

Ginza Wako (17)

Ginza Wako ligger centralt på hjørnet af Chuo og Harumidori-gaderne i Ginza. Bygningen med et ur foroven er blevet lidt af et symbol for Ginza. Den er opført tilbage i 1932 og huser forskellige butikker der sælger smykker og luksusvarer (se billedet øverst).

Ginza Six (16)

Et større shoppingcenter der åbnede i 2017. Her er butikker der sælger tøj og kosmetik, madvarer, ting til indretning af hjemmet, en afdeling af Tsutaya-boghandlen der især sælger kunstbøger mm. Der er øverst en tagterrasse med en fin udsigt over området. Kabukiza-nohteatret ligger i stueetagen.

Tokyu Plaza Ginza (4)

Dette shoppingcenter åbnede i 2016 med 14 etager med butikker og restauranter og cafeer. Der er også et par etager med tax free shopping og øverst også en tagterrasse med fin udsigt udover området.

Mitsukoshi (18)

Et af de fine gamle stormagasiner hvis historie strækker sig helt tilbage til 1673 hvor man begyndte som kimonoforhandler. Stormagasinets afdeling i Ginza åbnede i 1930. På 12 etager kan man kan købe alt hvad hjertet kan begære inkl. kunsthåndværk og kimonoer. I kælderen er der der i to etager en stor food hall.

Matsuya (19)

Et andet fint gammelt stormagasin som startede tilbage i 1869. Afdelingen i Ginza åbnede i 1925. På 11 etager kan man købe tøj, ting til hjemmet og meget mere. Som hos Mitsukoshi er der også her en større food hall i kælderetagerne.

Marronnier Gate (21)

Marronnier Gate er et shoppingcenter fordelt på tre bygninger. Her er er et stort udvalg af små og store butikker inkl. en af de største Uniqlo-butikker (33) i verden og Hands (tidl. Tokyu Hands (48) (en slags Panduro Hobby bare med et meget større udvalg).


Specialbutikker, mad og drikke (udvalg)

Itoya (10)

Kontorartikler, papirvarer, kunstnerartikler etc. sælges her i en af Japans bedste specialbutikker. Butikken holder til i en smal bygning i flere etager der er meget moderne og elegant indrettet.

Hakuhinkan (24)

En af Tokyos største legetøjsbutikker med et tydeligt japansk præg. Skørt, farvestrålende og nuttet på samme tid. En anden legetøjsbutik der kan anbefales er Kiddy LandOmotesandō-gaden i Shibuya-området.

Don Quijote (DONKI) Ginza (25)

Don Quijote sælger snacks, slik, mad og drikkevarer, kosmetik, tøj, elektronik og meget mere til billige penge. Kæden ligger overalt i Japan, afdelingen i Ginza er en af de større i Tokyo.

Ginza Hakko (12)

Butik der sælger forskelligt kunsthåndværk i træ, herunder kokeshi-dukker.

Ōnoya (11)

Butik der sælger traditionelle tabi-sokker, tenugui-“håndklæder” og lign. Et godt sted at købe souvenirs.

Takumi (2)

En butik der i snart 90 år har solgt traditionelt kunsthåndværk og folkekunst både fra Japan, resten af Asien og Latinamerika. I stueetagen er der især japansk keramik, på 1. salen tekstiler, kunsthåndværk, kurveflet, småmøbler etc. Også et godt sted at finde souvenirs.

Cha Ginza Uogashimeicha Ginza (3)

En dejlig tebutik hvor man kan nyde en kop te på 1. salen. Uogashimeicha har afdelinger flere steder i Tokyo.

Tokyo Kyukyodo (13)

En berømt røgelsesbutik der også har en stor afdeling i Kyoto. Kyukyodo sælger også papir og papirvarer og har et stort udvalg af pensler og lignende til japansk tuschmaling.

Kanameya (1)

Specialbutik der siden 1934 især har solgt tilbehør af forskellig slags til kimonoer. Her kan man få undertøj til at bære under kimonoen, hårnåle i skildpaddeskal, kanzashi-hårudsmykning mm.


Antenna-shops

Tokyo har flere såkaldte antenna-shops hvor man købe varer fra de forskellige regioner og præfekturer i Japan. I Ginza-området ligger butikkerne der sælger varer fra Hiroshima, Okinawa, Kanazawa, Kumamoto, Kochi, Iwate og Ibraki. En nem og sjov måde at se hvad hele Japan har at byde koncentreret et sted.