ando_museet_naoshima

Ando-museet

5. februar 2024

Ando-museet ligger i Honmura by på Naoshima-øen. Tadao Ando (f. 1941) er en Japans mest berømte arkitekter og har også tegnet flere af Naoshimas andre museer og bygninger f.eks. Bennesse House Museum og Chichu kunstmuseet. Ando-museet åbnede i 2013 i forbindelse med Setouchi Triennalen, en større kunstfestival der afholdes på flere af øerne i Seto Indlandshavet.

I Ando-museet kan lære mere om Ando’s forskellige projekter og Naoshimas historie via fotografier, tegninger og diverse arkitekturmodeller. Udstillingen er ikke særlig stor men museet er værd at besøge pga. selve bygningen. Museet ligger i et alm. beboelseskvarter og gør ikke meget væsen af sig da det ligner et hvert andet traditionelt japansk byhus i træ. Man ankommer til museet gennem en lille træport hvorfra der hænger fine noren-gardiner. Der er en lille forhave med revet grus foran museumsbygningen. Det udvendige har Ando ladet være, men indvendigt er hele udtrykket meget moderne med flere niveauer, vinduer placeret i skæve vinkler der giver spændende lysindfald og alle overflader i glatpoleret betonblokke.

Det er forbudt at tage billeder inde i museet og i forhaven.

Billedet øverst er taget i forbindelse med Setouchi Triennalen der gerne trækker mange besøgende til. Normalt er der ikke så lang kø for at komme ind og besøge museet.

Adresse

736-2 Honmura, Naoshima, Kagawa-distriktet, Kagawa 761-3110

Hjemmeside

Kort

Transport

Tag bussen fra Miyanoura færgeleje i retning mod Tsutsujiso. Hop af ved Nokyo-mae busstoppestedet og herfra er få minutters gang til museet. Alternativt kan man cykle til museet fra færgelejet (2,5 km) eller gå til museet (ca. 35-45 min.)