benesse_house_naoshima

Benesse House

9. august 2023

Benesse House er et kombineret resorthotel og kunstmuseum der ligger på en høj med udsigt udover vandet på øen Naoshima. Det åbnede i 1992 og er tegnet af den japanske arkitekt Tadao Ando ud fra en ide om sameksistens mellem natur, arkitektur og kunst.

Det er fonden bag Bennesse Corporation der driver stedet. Bennesse Corporation er et japansk firma der blev grundlagt tilbage i 1955 med fokus på uddannelse- og forlagsvirksomhed.

Benesse House består af flere bygninger: museet og hotelbygningerne Oval, Park og Beach. Museet har en permanent samling af malerier, skulpturer, fotokunst og installationskunst. Nogle af kunstværkerne er lavet specielt til Benesse House med afsæt i omgivelserne. Af kunstnere der udstilles kan nævnes Yasuo Kuniyoshi, Hiroshi Sugimoto, Jannis Kounellis, Albert Giacometti, Richard Long, Tom Wesselmann mfl.

Benesse House huser flere restauranter, cafeer og butikker. Der er også en spa som er åben både for hotelgæster og daggæster. Som hotelgæst har man særlige privilegier som f.eks. adgang til museet døgnet rundt.


Bennesse Museum i Benesse House


Området omkring Benesse House 

Udover den kunst der udstilles på museet og i de forskellige hotelbygninger fungerer græsplænerne og stranden omkring Benesse House som en stor skulpturpark med mere end 20 forskellige skulpturer lavet både af japanske og internationale kunstnere. Det er her man bla. finder en af Yayoi Kusamas græskarskulpturer som er blevet lidt af et symbol for Naoshima.

Adresse
761-3110 Kagawa, Kagawa præfekturet, Naoshima
Hjemmeside

Kort

Billedet øverst – Cop. 663highland, CC BY 2.5, Link