yayoi_kusuma_græskarskulptur

Yayoi Kusumas græskarskulpturer

10. oktober 2023

Den japanske kunstner Yayoi Kusumas polkaprikkede græskarskulpturer på Naoshima-øen er blevet lidt af et symbol for øen.

Den gule græskarskulptur lavet i fiberglas står på en mole på den sydlige strand omkring 40 min.’s gågang fra havnen hvor man ankommer (Kort). Den blev lavet i 1994 og er 2 meter høj og 2,5 meter i diameter. Designet tager udgangspunkt i den japanske græskar kabocha. I august 2021 blev skulpturen skyllet i havet under en kraftig tyfon. Den stod ikke til at redde og i oktober 2022 kom en ny og mere vejrbestandig udgave på plads.

Den noget større 4 meter høje røde græskarskulptur fra 2006 (omkring 7 meter i diameter) står i havneområdet når man ankommer med færgen fra Takamatsu eller Honshu (Kort). I modsætning til den gule kan man kravle ind i skulpturen og stikke hovedet ud af forskellige huller.

Begge skulpturer er meget populære at besøge og man kan godt nærmest stå i kø for at få lov at fotografere. Kom med en tidlig morgenfærge så er der ikke så mange besøgende.


yayoi_kusuma_græskarskulptur
I kø for at tage billeder

yayoi_kusuma_græskarskulptur

Transport til Naoshima – Oversigt over de forskellige færger mm. der sejler til Naoshima og information om hvordan man kommer rundt på øen.