takamatsu_borg

Takamatsu borg

10. oktober 2023

Takamatsu borg (高松城) også kendt som Tamamo borg, blev bygget i perioden 1588-1590 af feudalherren Chikamasa Ikoma og blev senere i 1642 en bolig for Matsudaira-klanen, slægtninge til den regerende Tokugawa shogun. Borgen vender direkte ud mod ​​Seto Indlandshavet og er en af de få japanske borge bygget langs en havnefront med voldgrave der trækker havvand direkte ind via sluseporte.

Borgen blev revet ned i 1884, da byen Takamatsu voksede i størrelse og blev yderligere beskadiget under 2. Verdenskrig. Der er planer om at genopbygge borgen i fremtiden. Et første skridt mod dette mål blev nået i 2013, da restaureringen af ​​selve borgens fundament blev afsluttet efter mange års arbejde.

Sayabashi-broen er den eneste forbindelse over voldgraven mellem selve borgområdet og det ydre vagtværn. Fjernede man broen, vanskeliggjorde man at borgen kunne blive indtaget. Den nuværende udgave af broen stammer fra 1880’erne.

Få af borgens oprindelige bygninger står tilbage i det område der nu samlet går under betegnelsen Tamamo-parken. Parken åbende for offentligheden i 1955. Udover voldgrave og mure er det kun Asahimon-porten og to tårne, Ushitora Yagura og Tsukimi Yagura der stammer fra den oprindelige borg. Tsukimi yagura stod færdig i 1676 og tjente som et vagttårn for både, der sejlede ind til borgen.

I midten af ​​Tamamo-parken ligger Hiunkaku-bygningen med store tatami-rum. Den blev bygget i 1917 som bolig og regeringskontor, men bruges i dag som et udstillingsrum og forsamlingshus, hvor der afholdes teceremonier og undervisning i ikebana.

Naienoniwa-haven er en del af parken og blev bygget på samme tid som Hiunkaku-bygningen i 1917. Det er en traditionel japansk tørstenshave. Fyrretræerne, der vokser her, blev plantet ved en officiel ceremoni af kejser Hirohito (1901-1989) og kejserinde Nagako.


Adresse
2-1 玉藻町 Takamatsu, Kagawa 760-0030

Kort


Links til videre læsning

Udenlandske sider