1. april 202425. juli 2024
Indhold
Det følgende er en oversigt over et udvalg af links, bøger mm. om japansk mad og drikke. Find også hjælp her hvis du fx skal finde en restaurant i Japan.
Danske sider – mad
Japansk madUdenlandske sider – mad
Food & drink – Japan National Tourism Organizations guide til japansk madLocal foods – Japan National Tourism Organizations guide til madspecialiteter rundt om i Japan
Washoku 101 god guide fra Just one cookbook
Washoku – Japanese cuisine – intro fra Japan House London
Umami Information Center omfattende hjemmeside om umami-smag. Centret blev grundlagt i 1982
Wikipedias artikel om japansk gastronomi
Japan Guides introduktion
Bento.com – stor guide til japansk gastronomi med opskrifter, gennemgang af ingredienser mm. Udgangspunktet er madkulturen i Tokyo men resten af Japan inddrages også Japan Eats podcast om japansk madlavning
Restauranter i Japan
Taste tour Japan – Japan National Tourism Organizations guide til restaurantsøgning i Japan (alle typer restauranter også vegetarisk/vegansk, halal mm.)Gurunavi – gourmet- og restaurantguide til steder i Japan
Japan Michelin Guide
Udvalg af onlineudstillinger fra Googles Art and Culture projekt
Meshiagare! flavors of Japan omfattende intro med flere temaer og undersider til det japanske køkkenWhy washoku is part of Japanese culture
A tour of Japan’s largest fruit and vegetable market om et større marked i Ota
Rediscovering Japanese cuisine
Culinary basics of Japan : the taste that the “Edo-kko” loved : how the Edo period gave Japanese food its flavor
A history of food replicas : a timeline of Japan’s culture of inedible food
A bitesize history of Japanese food : explore a bento box of amazing facts about Japan’s iconic cuisine
Sushi: Japan’s most recognizable dish
The origins of sushi
Who found umami?
What is umami: the fifth taste in the global spotlight
Udenlandske sider – drikke
Japan Guides artikel om div. alkoholiske drikkeJapanreference intro til div. drikke
Bøger og artikler
Danske, et par forslag:
Jensen, Frederik: Wabi sabi : en rejse i det japanske køkken. FADL, 2013. – 281 sider : ill. i farver ; 29 cmKazuko, Emi: Easy japansk kogebog / forfatter: Emi Kazuko. – Atelier, 2013 (ebog)
Kondo: Kondos japanske køkken – 1. udgave. – Muusmann, 2016. – 175 sider : ill. i farver
Takemura, Moé: Guide til det japanske køkken. – 1. udgave. – Turbine, 2015. – 107 sider : ill. i farver
Søg selv videre i bibliotek.dk – for at se hvad der findes på bibliotekerne.