• Kontakt
  • Om Hanafubuki.dk
  • da DA
    • da DA
    • en EN
  • Kontakt
  • Om Hanafubuki.dk
  • da DA
    • da DA
    • en EN
Hanafubuki.dk

Japansk kunsthåndværk, kultur og historie

  • Kunsthåndværk
    • Broderikunst
    • Glaskunst
    • Keramisk kunst
      • Alfabetisk liste over keramiktyper i Japan
      • Keramiktyper i de forskellige regioner i Japan
        • Keramik fra Chūbu-regionen
        • Keramik fra Chūgoku-regionen
        • Keramik fra Kansai-regionen
        • Keramik fra Kantō-regionen
        • Keramik fra Kyūshū-regionen
        • Keramik fra Shikoku-regionen
        • Keramik fra Tōhoku-regionen
      • De seks store keramikskoler i Japan
      • Keramikkens historie i Japan
    • Lakkunst
    • Metalsmedekunst
    • Papirkunst
    • Tekstilkunst
    • Trækunst
  • Maleri, teater, film, dans og musik
  • Samfund
    • Overtro
    • Religion
      • Buddhisme
      • Shintoisme
    • Historie
    • Samfundsgrupper
    • Shopping
    • Sundhed
  • Hjem og fritid
    • Have
    • Hus
      • Indretning
      • Arkitektur m.m.
    • Legetøj og spil
    • Sport
    • Takt og tone
    • Tøj og mode
      • Dametøj
      • Tilbehør
      • Herretøj
    • Årets gang
  • Mad og drikke
    • Washoku – introduktion til det japanske køkken
    • Alkoholiske drikke
    • Fisk- og skaldyrsprodukter
    • Frugt og nødder
    • Færdigmad
    • Grøntsager
    • Grøntsager fra havet
    • Grøntsagsprodukter
    • Krydderier, saucer og øvrige smagsgivere
    • Krydderurter og vilde grøntsager
    • Nudler
    • Mel og stivelse
    • Ris
    • Snacks, brød og søde sager
    • Sojabønner og øvrige bønner
    • Svampe
    • Syltede ting (tsukemono)
    • Te
  • Rejsemål
    • Chubu-regionen (Kanazawa, Takayama, Matsumoto, Nagoya mm.)
    • Chugoku-regionen (Hiroshima, Okayama mm.)
    • Kansai-regionen (Kyoto, Nara, Himeji mm.)
    • Kanto-regionen (Tokyo, Kamakura, Nikko)
    • Kyushu-regionen
    • Shikoku-regionen
    • Tōhoku-regionen
  • Kort over Japan
  • Links om Japan
    • Sightseeing i Japan
      • Sightseeing i Chūbu-regionen
      • Sightseeing i Chūgoku-regionen
      • Sightseeing i Hokkaido
      • Sightseeing i Kansai-regionen
      • Sightseeing i Kantō-regionen
      • Sightseeing i Kyushu-regionen
      • Sightseeing i Shikoku-regionen
      • Sightseeing i Tōhoku-regionen
    • Transport i Japan
    • Japansk kunsthåndværk og kultur
    • Diverse
  • Kunsthåndværk
    • Broderikunst
    • Glaskunst
    • Keramisk kunst
      • Alfabetisk liste over keramiktyper i Japan
      • Keramiktyper i de forskellige regioner i Japan
        • Keramik fra Chūbu-regionen
        • Keramik fra Chūgoku-regionen
        • Keramik fra Kansai-regionen
        • Keramik fra Kantō-regionen
        • Keramik fra Kyūshū-regionen
        • Keramik fra Shikoku-regionen
        • Keramik fra Tōhoku-regionen
      • De seks store keramikskoler i Japan
      • Keramikkens historie i Japan
    • Lakkunst
    • Metalsmedekunst
    • Papirkunst
    • Tekstilkunst
    • Trækunst
  • Maleri, teater, film, dans og musik
  • Samfund
    • Overtro
    • Religion
      • Buddhisme
      • Shintoisme
    • Historie
    • Samfundsgrupper
    • Shopping
    • Sundhed
  • Hjem og fritid
    • Have
    • Hus
      • Indretning
      • Arkitektur m.m.
    • Legetøj og spil
    • Sport
    • Takt og tone
    • Tøj og mode
      • Dametøj
      • Tilbehør
      • Herretøj
    • Årets gang
  • Mad og drikke
    • Washoku – introduktion til det japanske køkken
    • Alkoholiske drikke
    • Fisk- og skaldyrsprodukter
    • Frugt og nødder
    • Færdigmad
    • Grøntsager
    • Grøntsager fra havet
    • Grøntsagsprodukter
    • Krydderier, saucer og øvrige smagsgivere
    • Krydderurter og vilde grøntsager
    • Nudler
    • Mel og stivelse
    • Ris
    • Snacks, brød og søde sager
    • Sojabønner og øvrige bønner
    • Svampe
    • Syltede ting (tsukemono)
    • Te
  • Rejsemål
    • Chubu-regionen (Kanazawa, Takayama, Matsumoto, Nagoya mm.)
    • Chugoku-regionen (Hiroshima, Okayama mm.)
    • Kansai-regionen (Kyoto, Nara, Himeji mm.)
    • Kanto-regionen (Tokyo, Kamakura, Nikko)
    • Kyushu-regionen
    • Shikoku-regionen
    • Tōhoku-regionen
  • Kort over Japan
  • Links om Japan
    • Sightseeing i Japan
      • Sightseeing i Chūbu-regionen
      • Sightseeing i Chūgoku-regionen
      • Sightseeing i Hokkaido
      • Sightseeing i Kansai-regionen
      • Sightseeing i Kantō-regionen
      • Sightseeing i Kyushu-regionen
      • Sightseeing i Shikoku-regionen
      • Sightseeing i Tōhoku-regionen
    • Transport i Japan
    • Japansk kunsthåndværk og kultur
    • Diverse

Krydderier, saucer og øvrige smagsgivere

Hjem » Mad og drikke » Krydderier, saucer og øvrige smagsgivere

14. marts 20178. august 2023

Dashi – japansk fond

Goma abura – sesamolie

Ryorishu – madlavningssake

Taberu rāyu – chiliolie fra Ishigaki-øen

Miso – fermenteret sojabønnepasta

Sanshō – japansk peber

Tare – dyppelse og marinade

Karashi – japansk sennep

Mirin – sød risvin

Shoyu – sojasauce

Tsuyu – dyppelse til nudler og ramen

Warishita – sauce/bouillon til sukiyaki

Ponzu – citruseddike/sauce

Sushizu – risvinseddike

Wasabi – japansk peberrod

Shichimi – chilipulver

Hanafubuki.dk

Hanafubuki.dk er en dansk side om forskellige sider af japansk kunsthåndværk, kunst, kultur og historie. Få ideer til shopping og videre læsning og følg vores side med rejsemål med tips og inspiration til spændende steder at besøge i Japan - fx haveanlæg, borge, templer og museer.
Siden er uafhængig af kommercielle og andre interesser.

Læs mere om hvem vi er.


© 2014-23 Hanafubuki.dk Japansk kunsthåndværk, kultur og historie. Alle rettigheder forbeholdes