12. juli 2024
Generelt 

Der er rige muligheder for en aktiv ferie i Japan både til lands og til vands. 

Se fx nærmere på Outdoor Japan der giver overblik over de forskellige udendørsaktiviteter der findes i Japan. 

Japan har et utal af nationalparker. Siden National Parks of Japan gennemgår de forskellige nationalparker og hvilke muligheder der findes for vandring, cykling etc.  

Du kan downloade brochurer der gennemgår de enkelte parker. 

Cykling

En cykeltur i Japan er en fin måde at opleve landet på, især er der mulighed for naturskønne ture ude på landet. Japan er et meget bjergrigt land, så der er gode muligheder for at blive udfordret.  

Vær opmærksom på at der findes meget få offentlige cykelstier. Du skal altid cykle i venstre side af vejen eller på fortovet. Der er vigepligt for gående hvis du cykler på fortovet. 

Man kan leje både alm. cykler og elcykler. I byerne parkerer man ikke sin cykel helt så frit som det er tilfældet i Danmark. Her skal man forholde sig til hvad man gør i lokalområdet og benytte den afmærkede cykelparkering der ofte er. Et parkeringsanlæg med betaling til cykler er heller ikke ualmindeligt. 

Der er ikke lovkrav om at være iført cykelhjelm, men der opfordres stærkt til at du bruger en. 

Har du lyst til en længere cykeltur rundt i Japan, har Japan en række nationale cykelruter. Find mere information på National Cycle Route. 

Vil du gerne på en arrangeret cykeltur, så kig nærmere på fx Cycling Japan og Bike Tour Japan der arrangerer cykelture af flere dages varighed rundt i Japan. 

Der er også gode muligheder for mountain biking i Japan. Området omkring Nagano er særligt populært. Se fx Mountain Biking Parks in Nagano. 

Yderligere information kan findes hos fx Trailforks der har en liste over ruter i Japan. Guide Lines: Autumn Mountain Biking in Japan fra Outdoor Japan gennemgår nogle af de mere populære ruter. 

Trafikregler generelt for cyklister i Japan 

Læs denne oversigt fra Japan Cycling Association (den er på japansk så brug maskinoversættelse). 

Det straffes hårdt hvis du cykler rundt under alkoholpåvirkning eller lign. Strafferammen er op til 5 års fængsel eller en bøde på op til 1 million yen 

Det udløser også bøde fx hvis du ikke har cykellygten tændt når det er mørkt. 

Vær derudover opmærksom på følgende: 

Det er blevet ret populært at leje en cykel i Kyoto og opleve byen på den måde. Mange rejsebureauer både herhjemme fra og i Kyoto arrangerer også cykelture i byen.

De lokale myndigheder har lavet en cykelguide med regler der skal overholdes. Værd at kigge nærmere på hvis du overvejer en cykeltur i byen. 

De lokale myndigheder i Tokyo har også lavet en cykelguide til sikker trafik i byen. Tjek guiden inden du begiver dig ud i trafikken!  

cykling japan osaka
Cyklist i Namba-området, Osaka

Vandreture

Japanerne elsker at vandre, og der er virkelig gode muligheder for at vandreture. Der gøres meget ud af skiltning. Der er mulighed for både dagsture og mere seriøse flerdagesture.

Som eksempler på dagsture kan nævnes en tur i Kamikochi-naturområdet nær Matsumoto eller en tur til toppen af Shōgunzuka-højen i den østlige del af Kyoto.

Få et overblik over vandremuligheder i denne oversigt fra Japan guide. 

Hikes in Japan giver også god information. 

Walk Japan der har eksisteret siden 1992 arrangerer vandreture forskellige steder i Japan. 

Bogen Best Day Hikes Japan fra Lonely Planet kan også anbefales ift. planlægning. 

Bjergbestigning 

Vandreturen over alle i Japan er selvfølgelig turen op til toppen af Fuji-bjerget. Bjerget kan kun bestiges om sommeren. Læs mere i artiklen om Fuji-bjerget. 

Er du øvet vandrer/bjergbestiger og gerne vil på en dagstur, så kan det hellige bjerg Nantai i Nikko Nationalparken måske være en ide. Tager man tidligt afsted kan turen gøres hvis man bor i Tokyo. Men der er meget at opleve i Nikko, så et par dage her kan anbefales. 

Læs mere om Nantai-bjerget på Visit Nikko’s hjemmeside og på All Trails. 

Skisport

Der er rige muligheder for ski og snowboarding både på den nordlige ø Hokkaido (fx Niseko) og i den centrale del af hovedøen Honshu (fx Hakuba). Hokkaido er kendt for at have noget af verdens bedste puddersne.

Læs videre:

SnowJapan kæmpe guide til vintersport i Japan

Skiing in Japan fra JNTO

Guide to skiing in Japan fra Japan Guide. Gennemgår detaljeret de forskellige skisportssteder.

Fuglekiggeri

Japan er et fugleparadis og især den nordlige ø Hokkaido er berømt for sit fugleliv. Det er her man bl.a. kan opleve de japanske traner og deres tranedans om vinteren. Stellers havørn overvintrer også her. 

Læs videre her:

Bird watching in Japan intro fra JNTO 

A Birdwatcher’s Guide to Japan Online  masser af info, men bliver desværre ikke opdateret så tit 

Wild Bird Society of Japan (WBSJ) svarer til Dansk Ornitologisk Forening

eBird Japan svarer lidt til den såkaldte DOF-base herhjemme hvor fugleobservationer bliver noteret. 

japansk brillefugl
Japansk brillefugl (Zosterops japonicus) på jagt efter nektar i det store hængende sakuratræ

Der er flere rejsebureauer der arrangerer fugleture i Japan. Se fx Birding Ecotours, All Japan Tours, Birdquest, Naturalist Journeys m.fl.

Badning, dykning og snorkling

Det er absolut muligt at komme på badeferie i Japan. De bedste strande findes på Okinawa og de omkringliggende øer. Det er også her de bedste muligheder er for dykning og snorkling. 

I mindre målestok: Stranden ved Kamakura er også et populært sted at tage hen hvis du kommer fra Tokyo eller Yokohama. 

Se mere om de forskellige strande i introen fra Japan guide og Snorkeling in Japan også fra Japan guide. 

Golf

Golfsporten er vidt udbredt i Japan og der er et godt udvalg af baner på tværs af hele landet.

Se mere på siden Golf in Japan