15. februar 2024
Intro

Japan tilbyder alle former for overnatning og i alle prisklasser.

Hostels og vandrehjem

Hostels og vandrehjem kan ofte være et udmærket prisbilligt overnatningsalternativ. Dansk vandrerkort kan bruges.

Læs mere på Japan Youth Hostels og hostelworld.com (online booking)

Camping

Der er gode muligheder for camping i Japan bl.a. i landets mange nationalparker.
Se nærmere på Camping in Japan

På denne side kan man booke med end 5000 forskellige campingsteder, men siden er desværre kun på japansk. Tilmelding (gratis) er påkrævet inden man kan booke.

Home stay, farm stay etc. 

En fin måde at lære den japanske kultur bedre at kende når du bor hjemme hos en familie eller lejer et japansk hus eller lejlighed for en kortere eller længere periode.   

Prøv fx at kigge på hjemmesider som STAY Japan og Airbnb. 

  Læs mere om lovgivning og det at leje privat på siden Minpaku – portal website for private lodging.

Capsule hotel 

En overnatningsmulighed der er meget japansk. For billige penge får man en lille kabine at sove i.  

Den har eksisteret i mange år og retter sig ofte kun imod mænd som har brug for et sted at sove hvis de har misset det sidste tog hjem. De findes som regel kun i større byer som Tokyo, Osaka og Kyoto.

I de senere år er det en overnatningsmulighed der har fået større opmærksomhed og mere luksusprægede capsule hotels er dukket op. Det gælder også capsule hotels kun rettet mod kvinder fx Akihabara Bay Hotel i Tokyo. 

Læs intro fra Japan Guide. 

capsule_hotel

Hotel

Der findes alle typer af hoteller i Japan, og udvalget er enormt. Det er stadig ret almindeligt at der både er ryger og ikkerygerværelser, så hold øje ved booking. Der er dog i de senere år kommet flere hoteller til der er helt røgfrie fx Fairfield by Marriott Michi-no-Eki-hotelkæden. 

Man kan finde et hotelværelse på de mange internationale bookingsider der findes på nettet.

Der findes også en del temahoteller. Hvad med fx at overnatte i et rum med Godzilla som tema? Se nærmere på Hotel Gracery Shinjuku’s hjemmeside.

Ryokan

En ryokan er en traditionel form for kro eller hotel der har sin helt egen charme. Et ophold her findes i alle prislejer og kategorier.

Værelset er som regel traditionelt indrettet med tatami-måtter med skydedøre, og man sover på gulvet på en futon. Morgenmad og aftensmad er ofte inkluderet i prisen. Det svinger lidt om der er fællesbad eller eget bad og toilet.

En stor del af oplevelsen ved at overnatte på en ryokan er muligheden for at prøve stedets varme kilder (onsen).

Læs mere på Japan Ryokan and Hotel Association og Japanese Guest Houses hvor der er mulighed for at booke et ophold. Rejsebureauer her i Danmark kan også hjæpe med at arrangere et ophold.

For mere information så er bogen Illustrated Japanese Inn & Travel fra JTB Publishing en fin intro til det at overnatte på en ryokan.

futon tatami
Typisk værelse på ryokan hvor futon er lagt frem til natten og selvfølgelig tatami-måtter

Læs også om hvad en ryokan er og hvordan opholdet foregår herunder dress code hos Japan guide.

Minshuku

Minshuku (民宿) er privat indkvartering der minder lidt om Bed & Breakfast herhjemme. Ofte er morgenmad og aftensmad inkluderet i prisen. Man kan få lov at overnatte nogle ret fantastiske steder som fx i gamle bondehuse i områderne Shirakawa-go and Gokayama eller Tsumago i Kiso-dalen. Prøv fx at kigge på Syoshichi i Gokayama der tilbyder overnatning.

Hvis du er interesseret i at finde ud af om der findes en minshuku der hvor du skal bo, så kontakt den lokale turistinformation.

Der er mulighed for Online reservation men kun på japansk hos Jalan. Ellers for at få et overblik – kig på Stay Japan’s hjemmeside der også tilbyder booking af farm stays.

Shukubo

Shukubo er overnatning i et buddhistisk tempel som er en helt særlig oplevelse. Der er ofte mulighed for at deltage i templets ceremonier og aktiviteter. Morgenmad og aftensmad er den særlige shojin ryori, altså buddhistisk vegetarisk mad. Det er en populær måde at opleve en anderledes side af Japan og dens kultur. Rejsebureauer herhjemme tilbyder det ofte som en del af en pakkerejse eller kan hjælpe med arrangere opholdet.

Et af de bedste steder at opleve denne form for overnatning er på det hellige Koya-bjerg (Koyasan) syd for Osaka. Vær klar over at der ikke altid kan betales med kreditkort, så sørg for at have kontanter med til at betale opholdet. Ellers prøv at kontakte templet eller turistbureauet på forhånd for at høre hvilke betalingsmuligheder der er.

Læs mere på Koyasan Shukubo Association og artiklen Besøg Koya-bjerget – centrum for den japanske shingon-buddhisme fra Japanspecialist.