tokyos rådhus

Tokyos rådhus

4. august 2024
Intro

Tokyos rådhus (東京都庁, Tōkyō Tochō) eller The Tokyo Metropolitan Government Building) er tegnet af den verdensberømte japanske arkitekt Kenzo Tange i 1990. Bygningskomplekset består af 3 bygninger med rådhussal og kontorer.

En del af rådhuset formes af to høje tårne – nord- og sydtårnet – hvor man man nyde udsigten øverste oppe i et observatorium i 202 meters højde. Der er en fabelagtig udsigt udover hele Tokyo hvor man bl.a. kan se Tokyo Skytree og Tokyo Tower, Meiji Jingu helligdommen mm. Hvis man er heldig, kan man også nyde synet af Fuji-bjerget. Nordtårnet har længe åbent om aften hvor man har mulighed for at se Tokyo by night. Begge tårne har cafe og souvenirbutik. I stueetagen er der et stort turistbureau for Tokyo-området, men de kan også hjælpe med info ang. resten af Japan.

Adresse
2-8-1 Nishishinjuku, Shinjuku, Tokyo 163-8001
Hjemmeside

Google-kort

Billedet øverst: Cop. Starc


Tokyo Night & Light

I slutningen af februar af 2024 fik Tokyo en helt ny stor – og gratis – seværdighed, da man begyndte at projektere en lang række film- og lysshows (bl.a. med Godzilla) på en af rådhusets facader der dækker et areal på 13.905m2. Showet går under navnet Tokyo Night & Light. Der afspilles forskellige shows til hverdag og i weekenden. Tjek hjemmesiden for spilletider mm.

Tokyo Night & Light officiel hjemmeside

tokyos_rådhus_godzilla

Sted: Tokyo Metropolitan Government Building No.1 – den østlige facade.

Her skal du stå for at se showet:

Tokyo Prefecture Hall Civic Plaza
2 Chome-8-1 Nishishinjuku, Shinjuku-ku 163-8001, Tokyo

Google-kort

Bemærk at den officielle hjemmeside angiver en upræcis adresse på Google-kortet. Det bedste sted at stå er på den halvmåneformede plads der er placeret lige nedenfor den østlige facade.

Tokyo Prefecture Hall Civic Plaza, folk venter på at forestillingen begynder

Transport

10 minutters gang fra Shinjuku Station (vestlige udgang) eller 10 minutters gang fra metrostationen Nishi-Shinjuku Station (Marunouchi-linjen).


Officiel video fra Tokyos rådhus