27. januar 201719. august 2022
Negi (Allium fistulosum, ねぎ) er det japanske navn for forårsløg. Den er meget skattet i det japanske køkken med dens stærke, let hvidløgsagtige smag. Der findes mange regionale varianter af forårsløg i i Japan, de mest almindelige er Tokyo negi og Kansai negi.
Den bruges til at mildne lugten af rå fisk og kød og grilles sammen med kylling for at lave retten yakitori.
Kizami negi, dvs, hakket forårsløg bruges som drys over udon-, soba- og ramenretter, til dombori-risretter, som tilbehør til nabe gryderetter og miso-suppe og som drys over hiyayakko (afkølet tofu).
Links til videre læsning
Udenlandske sider
Spring Onions, Green Onions, Welsh Onions or Scallions?Negi (Japanese long green onion) intro med opskrift fra Just One Cookbook
Negimiso or Misonegi – Japanese onion-miso sauce or paste – opskrift fra Just hungry.com