25. september 2022

Gyokuro (玉露) er en grøn te der regnes for den fineste af de japanske grønne te. Gyokuro betyder “kostbar dug” eller “perle dug” på japansk.

Gyokuro produceres i første omgang på samme måde som sencha, men i april ca. 1 måned/20 dage før høsten dækkes teplanterne til, så de kun får svagt sollys. Det får planterne til at gulne og det er det der sikrer gyokuro teens fine smag.

Bitterheden forsvinder og tilbage har man en ren, fyldig, aromatisk te med en lang eftersmag. Teens farve er limegylden/svag lysegrøn.

Navnet stammer fra Yamamotoyama tefirmaet som opfandt teen i 1830’erne og gav den dens navn i 1841.

gyokuro

Uji der ligger nær Kyoto og Yame i Fukuoka præfekturet er begge kendte for deres produktion af gyokuro.


Links til videre læsning

Udenlandske sider

Gyokuro – artikel fra det Kyoto-baserede tefirma Ippodo
Gyokuro – artikel fra My Japanese Green Tea
Wikipedias artikel