20. juli 2023

Sencha (煎茶) er en storbladet grøn te og den mest populære af alle typer af te i Japan. Omkring 75% af den te der produceres i Japan er sencha. Sencha betyder almindelig og er den typiske hverdagste.

Blade der bliver høstet tidligt på sæsonen (omkring april måned i det sydlige Japan) er søde og rige på vitaminer især C-vitamin og B2 vitamin. Blade der høstes senere har en skarpere og stærkere smag og en ikke så kraftig aroma.

Umiddelbart efter de friske blade er plukket, bliver de nedkølet til omkring 5° C. Derefter bliver de behandlet med varme i form af damp for at standse enzymerne for forårsage oxidering. Denne store temperaturforskel giver et chok til bladene der medvirker til at give teen sin specielle runde smag af tang. Efter denne proces rulles og tørres teen og sies/sorters til sidst.



Links til videre læsning

Udenlandske sider

Wikipidias artikel
Sencha intro fra Kikkoman’s Food Forum
About tea sencha – artikel fra Kyoto-baserede teforretning Ippodo