17. august 2022

Wakame-tang (ワカメ, 若布、和布、稚海藻, lat. navn Undaria pinnatifida) er en af de mest populære grøntsager fra havet i Japan.

Det er en brunalge som enten dyrkes i kontrolleret form på reb i havet eller høstes fra naturligt forekommende bestande.

Wakame har en flot mørkegrøn farve med en mild smag af havvand. Den kan fås både i tørret form og frisk og bruges meget i salater og supper eks. miso-suppe.

Goma wakame er en tangsalat med sesamfrø som er meget almindelig at få som tilbehør på sushirestauranter her i Vesten. Den spises kold og smager også fint som tilbehør til f.eks. kylling

wakame_tang


Links til videre læsning

Udenlandske sider

Wikipedias artikel
Wakame seaweed fra The spruce eats med opskrifter
Making miso soup and clear soup with dashi – opskrift med wakame fra Just Hungry


Bøger og artikler
Tang – grøntsager fra havet. Ole G. Mouritsen (1. udg, 2009)