Kanpyo (かんぴょう eller 干瓢) er et traditionelt japansk grøntsagsprodukt lavet af kalabas eller flaskegræskar (Lagenaria siceraria var. hispida) som høvles millimetertynd og tørres.
Kanpyo stammer oprindeligt fra Osaka-området, men er nu en regional specialitet fra Tochigi-præfekturet. Kanpyo er en sund spise med masser af jern, kalk mm. Inden det skal bruges i madlavningen skal det vaskes og gnubbes i en smule salt inden det lægges i blød i vand i nogle minutter. Herefter skal det koges i flere minutter. Kanpyo kan bruges som fyld i mange forskellige retter. Det er meget anvendt som ingrediens i futomaki sushi-ruller.
Links til videre læsning
Udenlandske sider
Kanpyo maki kort artikel fra The Sushi GeekKanpyo (dried gourd strips) intro med opskrifter fra Just One Cookbook
What is kanpyo (Dried Gourd Shavings)? kort artikel med opskrifter
Shopping info
Tokyo
Tochigi-ken Antenna Shop “Tochimaru Shop
Tokyo Skytree Town, Tokyo Solamachi 3. sal; 1-1-2 Oshiage, Sumida-ku, 131-0045
Hjemmeside
Regional butik for Tochigi-præfekturet. Ramen, tofu, yuba, grøntsager og grøntsagsprodukter og lokal sake, cider og øl mm. er til salg her.