3. september 2022

Karashi (芥子, 辛子, からし) er en special japansk variant af sennep. Den laves af frøene fra sennepsvarianten sareptasennep (Brassica juncea) der har været kendt i århundreder og brugt både til medicin og mad.

Karashi har en flot gul farve og fås både på tube og i pulverform (kona korashi 粉からし). Man kan også købe mayonnaise på flaske tilsmagt med karashi.

Karashi minder meget om wasabi (japansk peberrod) og er meget stærkt smagende. Den er stærkere end en Dijon sennep og bruges derfor kun i små mængder.

Japanerne bruger karashi til mange typer mad: nattō (fermenterede soyabønner der spises til morgenmad), shumai (som er en slags dim sum), oden (en japansk variant af en ragout), tonkatsu (paneret svinekotelet), til sunomono (dressinger og marinader med eddike) mm.

Karashi kan købes i supermarkeder mm. overalt i Japan. Der findes mange forskellige mærker f.eks S&B.


 


Links til videre læsning

Danske sider

Havenyt.dk’s artikel om sareptasennep

Udenlandske sider

Wikipedias artikel om planten Brassica juncea