Myoga (茗荷) er japansk ingefær. Dets latinske navn er Zingiber mioga. Det er en type af ingefær der kun findes i Japan, Kina og dele af Korea.
Ingefæren vokser bedst i fugtig jord og i halvskygge og kan tåle frostgrader. Det er myogas blomsterknopper og unge skud (myoga take) der bliver brugt i det japanske køkken som tilbehør til forskellige retter. Eks. supper, tempura, sushi (her bruges syltet ingefær kaldet gari), som ingrediens i pickles f.eks. beni shōga mm. Myoga bliver både spist frisk eller tilberedt.
Man har dyrket ingefær i Japan i århundreder og den bliver også brugt som et naturlægemiddel (kaldet yakumi) mod forstoppelse. Ingefær er rig på bla. kalk og vitamin B1.
Link til videre læsning
Danske sider
Artikel om ingefærfamilien fra Havenyt.dkJapansk ingefær artikel fra Aarstiderne
Udenlandske sider
Myoga Japanese ginger intro fra Just One CookbookBlogartikel om myoga med billeder
Yukumi flavorful condiments with a medicinal twist