29. januar 2024

Kasutera eller castella (カステラ) er en japansk type af sandkage der er en lokal specialitet fra Nagasaki.

Hovedingredienserne er mel, æg, sukker og mizuame en form for glukosesirup. Kagen kom til Japan og Nagasaki med portugisiske købmænd i det 16. århundrede. Navnet stammer fra det portugisiske udtryk “Pão de Castela” som betyder brød fra Castille.

I gennem årene er den oprindelige opskrift blevet udviklet og tilpasset den japanske smag. Udover den alm. udgave af kagen, kan den fås tilsmagt med matcha, honning, mørk farin mm.

Den sælges gerne i en aflang boks hvor den allerede er skåret op i skiver og klar til servering. Holdbarheden er ofte kort omkring en uge.

katsutera_castella


Links til videre læsning

Udenlandske sider

Castella cake recipe opskrift fra Just one cookbook
Traditional Castella Sponge Cake opskrift fra Japan Centre
Kasutera (Castella) Recipe opskrift Japanese cooking 101
Nagasaki and its castella sponge cake intro fra Kids Web Japan


Shopping info

Kagen kan også købes udenfor Nagasaki i stormagasinernes food halls i f.eks. Kyoto, Osaka og Tokyo. Prøv også antenna shop’en for Nagasaki-området i Tokyo:

Nihonbashi Nagasaki-kan
Adresse: 103-0027 Chūō-ku,Nihonbashi, 2 Chome−2−1−3, Tokyo

Kort

Nagasaki

De tre mest berømte producenter og forhandlere i Nagasaki.

Bunmeido
1-1 Edomachi, Nagasaki, 850-0861

Kort

Shōkandō
7-24 Uonomachi, Nagasaki-shi, Nagasaki-ken 850-0874
Hjemmeside

Kort

Fukasaya
3-1 Funadaikumachi, Nagasaki-shi, Nagasaki-ken 850-0904
Hjemmeside

Kort