13. februar 2024

Umeshu (梅酒) er japansk blommevin der er lavet på grønne umodne blommefrugter (af arten Prunus mume Sieb. et Zucc.), sukker og shōchū (焼酎) der er en bestemt type japansk alkohol (ikke sake). Umeshu er egentlig ikke en vin men mere en likør. Den har en sødlig smag og en alkoholprocent på 10-15%. Da den indeholder citronsyre drikker japanerne den også for sin afslappende virkning og for at holde kroppen sund. Den kan serveres på mange forskellige måder kold, opvarmet, som ingrediens i cocktails etc. Der er mange forskellige mærker inden for umeshu hvoraf de mest berømte er Choya og Takara Shuzo.


Links til videre læsning

Udenlandske sider

Wikipedias artikel
Opskrift på umeshu fra Justonecookbook


Shopping info

Blommevin kan købes i supermarkeder, spiritusforretninger mm. overalt i Japan. Der findes mange forskellige typer, den kan fås på flaske, dåse mm. I Tokyo er stormagasinernes food halls et godt sted at kigge efter blommevin eks. Isetan i nærheden af Shinjuku station.

Choya kendt producent af blommevin i Japan, god introduktion til hvad umeshu er. Mange opskrifter