Satoimo (里芋) er det japanske navn for rodfrugten taro. Satoimo betyder landsbykartoffel på japansk. Frugten er rund med spidse ender og har et brunt skind med små hår (lidt som en kokosnød i overfladen).
Selve rodfrugten er gråhvid i det. Den har ikke en kraftig smag, men er blød og let klistrende i konsistensen. Satoimo indeholder mange proteiner og hyaluronisk syre der giver huden fugt. Dens store indehold af stivelse skulle være god for blodtrykket og kolesteroltallet.
Det er en meget varme- og fugtkrævende plante, så den kan ikke dyrkes i køkkenhaven i Danmark. Man kan måske have held til at dyrke den i drivhuset under de rette betingelser. Satoimo har været dyrket i Japan så tidligt som 10.000 f.Kr. og var hovednæringsmidlet inden ris blev introduceret. Den kan købes året rundt i Japan, men høstes som regel i efteråret.
Japanerne anvender satoimo i supper eks. kenchin jiru som er en kraftig miso-suppe med tofu og shimeji-svampe. Den bruges også i forskellige kogte retter med kød og fisk, kan friteres eller laves til nudler. I følge japansk overtro har satoimo en lykkebringende effekt og spises derfor ofte i forbindelse med nytåret.
Links til videre læsning
Danske sider
Artikel om taro fra Gourmethaven.dkUdenlandske sider
Wikipedias artikel om taroSådan tilberedes satoimo fra Justhungry.com