18. august 2022

Tempurako er det japanske navn for tempuramel, et selvhævningsmel der bruges til at lave tempura dvs. friturestegning af især fisk, skaldyr og grøntsager eks. dybstegte tempurarejer.

Tempurako er lavet af hvedemel, bagepulver, æggepulver mm. Det er svært at lave en ordentlig tempuradej selv og derfor er færdiglavet tempuramel nemmere at bruge.

For at opnå den sprøde konsistens i paneringen som tempura er så kendt for så, skal tempuramelet blandes med iskoldt vand inden de ting der skal frituresteges kommes i.

Tempurako kan også bruges til okonomiyaki (madpandekage) hvis man gerne vil have en lettere struktur.

tempura_udon
Tempura udon. Cop. 花ざかりの森

Links til videre læsning

Danske sider

Opskrifter på tempura – Arla.dk
Opskrift på tempura – Brd. Price

Udenlandske sider

Japan Guides intro til temura
BBC Travel – The truth about Japanese tempura
fishcooking.about.com
Wikipedias artikel