10. oktober 2023

Kamaboko (蒲鉾) er en japansk dampet fiskepasta lavet af surimi et blandingsprodukt af forskellige hvide fisk som pureres, formes som ovale ruller og derefter dampkoges.

Ved servering skæres kamabokoen i skiver. Skiverne kan serveres afkølet med lidt sojasauce og wasabi eller som topping til udon eller ramen-retter. Ved festlige lejligheder som f.eks. det japanske nytår bruges en lyserød/hvid udgave da disse farver anses for at være lykkebringende.

En særlig variant af kamaboko er narutomaki eller bare naruto (鳴門巻き/ナルト) som har en tydelig rød/lyserød spiral når den skæres i skiver. Naruto er opkaldt efter Naruto-hvirvelstrømmen der ligger i Naruto-strædet mellem øerne Awaji og Shikoku (syd for hovedøen Honshu). Byen Yaisu i Shizuoka præfekturet syd for Tokyo er berømt for deres produktion af narutomaki.