Hvad er tare?
Tare (垂れ) er en fælles betegnelse for forskellige typer af dyppesaucer i japanske retter. De bruges især til grillede retter (som f.eks. yakitori og yakiniku) og til sushi, gyoza og nabemono. Kuromitsu er en sød udgave af tare.
Typer
Her nævnes de mest almindelige typer:
Yakiniku no tare er barbecue sauce. Den laves af sojasauce, frugt og grøntsager, sesamolie og forskellige krydderurter og krydderier. Den kan bruges både til at dyppe i og til at marinere kødet inden det grilles.
Sukiyaki no tare er en mere mild og sød sauce. Den er lavet af sojasauce, mirin, sukker og dashi og bruges normalt til at sukiyaki.
Shabu shabu no tare bruges til at dyppe forskellige tynde skiver kød der er hurtigt stegt. Her findes der mange varianter eks. er ponzu-sauce og sesam-sauce.
Links til videre læsning
Udenlandske sider
Opskrift på yakiniku-sauce fra Justonecookbook