meiji_mura_inuyama

Meiji Mura

Udgivet i Chubu-regionen, Inuyama
21. april 2024

Meiji Mura i nærheden af Inuyama er et frilandsmuseum med bygninger fra hele Japan der alle oprindelig blev opført i Meiji-perioden (1868-1912). Mange bygninger fra denne periode er gået tabt pga. jordskælv, krig mm og man besluttede derfor i 1965 at åbne et frilandsmuseum med disse bygninger. Arkitekturen fra den gang er en blanding af japansk og vestlig byggestil som også er tydelig på billederne her. Der er over 60 bygninger på området der ligger smukt ned til en stor sø som der er udsigt til.

Hovedattraktionen er facaden og den berømte lobby fra Imperial Hotel i Tokyo (se det store billede øverst) tegnet af den amerikanske arkitekt Frank Lloyd Wright i perioden 1919-1923 i en pyramide-lignende stil inspireret af maya-kulturen. Wright’s hotel blev revet ned i 1967 og hotelbygningen blev erstattet af et højhus som stadig står. Heldigvis fandt man ud af at bevare dele af Wrights hotel som blev genopført og rekonstrueret på Meiji-Mura’s område. Genopførelsen var først færdig i 1985.


Imperial Hotel


Adresse
1 Uchiyama, Inuyama, Aichi præfektur 484-0000

Læs mere om stedet på Centrip Japan

Kort

Transport
Tag toget (Meitetsu Inuyama linien) fra Nagoya station og stå af på Inuyama station. Turen tager ca. 30 min. På den østlige side af stationen går der busser ca. hver ½ time til Meiji-Mura. Denne tur tager ca. 20 min.