Intro
Daifuku (大福) er en japansk konfektkage der består af en lille rund mochi riskage fyldt med anko sød rød bønnepasta. Daifuku er som regel hvid, lysegrøn eller lyserød og drysset med et fint lag af kartoffelmel eller majsmel der sikrer at de ikke klistrer sammen eller at man får klistrede fingre.
Eksempler på typer
Yomogi daifuku (蓬大福) med kusa mochi (草餅). Kusa er gråbynke hvilket der giver mochi’en en græsgrøn farve.
Ichigo daifuku (イチゴ大福) med jordbær og rød bønnepasta. Den blev opfundet tilbage i 1980’erne, men hvem der er den egentlige ophavsmand er usikkert. Den spises gerne om sommeren.
Yukimi daifuku (雪見だいふく) en variant med mochi som is.
Mame daifuku (豆大福) med hele azuki bønner eller sojabønner der er blandet sammen med mochi riskagen. De hele bønner kan også være en del af fyldet.
Links til videre læsning
Udenlandske sider
Opskrift på ichigo daifuku fra Japan CentreWikipedias artikel
Shopping info
Tokyo
Shiono
2 chome-13-2 Akasaka Minato-ku
Hjemmeside (på japansk)
Laver mange typer wagashi herunder daifuku der udgangspunkt i de forskellige årstider.
Kyoto
Yoroken
21 Mibunishidoinouchicho, Nakagyo, 604-8847
Hjemmeside
Laver lidt anderledes daifuku med forskellig frugt og grøntsagsfyld.
Nara
Nakatanidou
Hjemmeside
Berømt konfektbutik. De står og laver daifuku ud til gaden så man kan følge med. Det er især yomogi daifuku de laver. Se videoen her.