Mitsuba (ミツバ) er japansk persille eller vild persille. Dens latinske navn er Cryptotaemia Japonica. Mitsuba er en mellemting mellem selleri og kvan og vokser vildt i Japan. Den kan dyrkes herhjemme som staude gerne som bunddække og i halvskygge.
Bladene minder om alm. persille hjerteformede og med takkede blade. I løbet af sommeren får mitsuba nogle små fine hvide blomster. Persillen er rig på C-vitamin og calcium.
I det japanske køkken bruges både stilke og blade som drys over supper, som smagsgiver i gryderretter (nabe) og til risretter (donmono) mm.
Frederik Jensen nævner i sin bog “Wabi sabi” en opskrift som en del af en kaiseki-menu hvor mitsuba indgår: “Matsutake-svampen skæres i skiver og koges hurtigt op i en dashi med en lille smule salt og mitsuba (…). Suppen serveres med frisk sudachi eller yuzu (lime eller citron kan til nød gå an”. 1Jensen, Frederik: Wabi sabi : en rejse i det japanske køkken. Kbh. : Fadl, 2013, s. 20.
Links til videre læsning
Udenlandske sider
Mitsuba intro med opskrifter fra Just one cookbookMitsuba : the Japanese parsley artikel fra Garden Betty