Svampe kaldes kinoko (キノコ) på japansk. Forskellige svampe bruges i det japanske køkken i retter såsom nabe (japansk gryderet), oden eller friturestegt som tempura osv. Hvis du besøger et supermarked i Japan, kan du støde på en bred vifte af japanske svampe, herunder shiitake, enoki, maitake m.fl. Generelt har svampe få kalorier og kan afhængig af typen være en god kilde til vitamin B1 og B2, kostfibre, niacin eller vitamin B3, D-vitamin m.m.
Læs mere om de forskellige svampetyper her på Hanafubuki.dk:
EnokitakeMatsutake
Nameko
Eringi
Maitake
Shimeji
Shiitake
Links til videre læsning
Udenlandske sider
JAPANESE MUSHROOMS: AN UMAMITASTIC WORLD OF ENDLESS FLAVOR fra Tofugu.com
Umami information on mushrooms intro om umami-smag i forhold til svampe fra Umami Information Center
Japanese mushrooms intro fra Kikkoman’s Food Forum
Mushrooms – intro fra Japan Guide
Opskrift på ris med svampe fra Just hungry