18. august 2022

Nashi er det japanske navn for et asiatisk pæretræ (Pyrus pyrifolia, 梨). Det kan blive 4-6 meter højt og blomstrer i april-maj måned. Frugterne bliver modne i september-oktober måned.

Der findes flere forskellige sorter bla. Hosui og Kumoi der begge kan købes på planteskoler herhjemme og er fuldt hårdføre i det danske klima. Nashi dyrkes flere steder i Japan med Chiba-præfekturet som den største producent.

Nashi adskiller sig en del fra de pærer vi kender her i Vesten både med hensyn til konsistens, smag og udseende. De er store og æbleformede med et sprødt bid og smager lidt som en blanding af ananas og melon. Vandindholdet er på omkring 90 % så de er populære at spise om sommeren i Japan som kan være meget varm.

De gives meget ofte som gave om sommeren og i løbet af efteråret. Nashi er også rig på kalium som er godt imod forhøjet blodtryk.

hosui pære nashi
Nashi pære (hosui nashi). Cop. 花ざかりの森

Links til videre læsning

Udenlandske sider

Artikel om nashi – fra Kudamononavi.com meget grundig og udførlig (på japansk)
Wikipedias artikel (på japansk)